YOGA: Een ontspannende weg naar gezondheid

NIEUW: YOGA

Sinds februari 2016 heeft Florence haar diploma van yoga docent.

Maar wat is yoga eigenlijk…? Een beschrijving vind je hieronder:

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga.

Veranderingen ten opzichte van vroeger zijn er zeker ook. Anders dan vroeger wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie.

modellennet_1131227Asana’s
Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana’s) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Juist in onze jachtige 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten. Geen wonder dat yoga de laatste jaren zo populair is.

Balans
Wie yoga beoefent, op watvoor niveau dan ook, brengt veranderingen aan in zijn of haar stemmingen. Je zorgt er voor dat je geest meer in balans is en je minder emotionele druk ervaart.

Eenvoudig
Mensen die onbekend zijn met yoga hebben nog wel eens het idee dat het bij yoga vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Het tegendeel is waar. Natuurlijk zijn er veel asana’s waarvoor de nodige kracht en lenigheid nodig is, maar wie begint met yoga merkt al snel dat de meeste klassieke yoga-oefeningen tamelijk eenvoudig zijn uit te voeren.

Yoga werkt
Yoga is voor iedereen. Voor kinderen, voor jongeren, zwangere vrouwen, volwassenen en ouderen. Iedereen doet het. Over de hele wereld. En weet je waarom? Yoga werkt!

Misschien tot in de yoga les ! ☯

Yogalessen Machelen voorjaar 2016 a

2 gedachtes over “YOGA: Een ontspannende weg naar gezondheid

 1. Hoi , is er nog plaats voor de yogales ? Zoja op welke dag gaat dit door en om welk uur?
  Alvast bedankt . Mvg , Anuschka.

  • Dag Anuschka,
   Hartelijk dank voor uw reactie.
   De vaste yogalessen van dit voorjaar zijn reeds bezig en volzet maar vanaf het zonnig en lekker warm is (hopelijk redelijk snel) geef ik losse openluchtlessen in en rond Deinze op verschillende tijdstippen, dit aan €6 per les. Als je dat wenst kan ik U daar via e-mail van op de hoogte houden.
   Stuur mij gerust een mailtje naar info@relaxatietherapieflorence.be en dan zet ik uw naam op de e-maillijst.

   Alvast bedankt voor de interesse!

   Ontspannende groeten, Florence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s