Yoga Praktische Informatie

Bedankt voor jouw interesse in de openlucht yogalessen van Relaxatietherapie Florence. Omdat het allemaal wat nieuw kan zijn volgt hier wat interessante praktische informatie.

Locaties:

De openlucht yogalessen gaan door op externe locaties:

  • Leihoekstraat 7, 9870 Machelen (parking recht tegenover school Leiebloem Machelen en naast de mobilhomes stelplaats)
  • Brielmeersen Deinze, Lucien Matthyslaan, 9800 Deinze (kant van de Jachthaven en Brielpoort, aan het Brielpaviljoen)

Deze gaan dus NIET door in Machelenbinnenweg 93 9800 Deinze (locatie praktijk Relaxatietherapie Florence).

Prijzen:

De yogalessen zijn te volgen aan €8,00 voor een les.

De betaling gebeurt via overschrijving nadat je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld (zie “Zomerse Openlucht Yogalessen” op de website) of een mail hebt gestuurd naar relaxatietherapie.florence@outlook.com met daarin: “naam, gewenste dag + uur & telefoonnummer”. Ik stuur dan via e-mail alle betalingsgegevens door. Je bent officieel ingeschreven als de betaling verricht is.

Mee te brengen:

  • Zorg dat je losse, gemakkelijke kledij draagt waarin je soepel kunt bewegen
  • Dekentje(s) en/of een kussen voor de meditatie op het einde van de les.
  • (flesje) Water
  • Mag maar moet niet: yogaprops (meditatiekussen, meditatiebankje, riemen, blokken…)

Niveau van de yogalessen:

De yogalessen zijn normaal gezien toegankelijk voor personen die nog geen yoga ervaring hebben. Kamp je met bepaalde klachten of ziektebeelden, neem je best even contact op om dit even te bespreken en te bekijken of de yoga haalbaar is voor jou.

De yogalessen bij Relaxatietherapie Florence zijn niet gericht op zwaardere fysieke uitdagingen.

Veel gestelde vragen/FAQ:

Wanneer kan ik komen op de yogalocatie?

Je bent welkom vanaf 10 minuten voor de start van de yogales. Probeer zoveel mogelijk op tijd te komen zodat de yogales zo min mogelijk onderbroken wordt. Ook zal je veel beter kunnen ontspannen als je op tijd in de les bent.

Moet ik lenig zijn om yoga te kunnen volgen bij Relaxatietherapie Florence?

Absoluut niet! Dit is een angst van vele mensen die daardoor geen yoga durven volgen, wat erg jammer is. De yoga bij Relaxatietherapie Florence draait rond relaxatie, ontspanning en loslaten en is absoluut geen turn- of gymanstiekles waarbij de lerares pusht om verder en dieper te gaan in een houding. Je doet alle houdingen op jouw eigen manier en ik zal enkel corrigeren wanneer ik zie dat iemand zich aan het forceren is. Is een bepaalde houding niet prettig? Dan doe je even een andere houding die je op dat moment wel prettig en aangenaam vindt. De yoga bij Relaxatietherapie Florence moet vooral een uurtje me-time zijn zonder angsten over wat je wel of niet kan, over hoe je eruit ziet… Ons motto is “alles mag, niets moet” 🙂

Kan ik gewoon afkomen naar de yogales zonder in te schrijven?

Neen, wegens de Covid maatregelen ben ik beperkt tot max. 19 deelnemers dus moet je ingeschreven zijn.

Mag ik eten net voor de yoga les?

Voor jouw eigen bestwil doe je dit beter niet, de maag wordt in veel houdingen “gekneed” waardoor je beter een lege dan een volle maag hebt. Wil je toch iets eten voor je naar de yoga komt? Opteer dan voor iets licht zoals een yoghurt, banaan of (rijst)cracker.